27 Ocak 2012 Cuma

" Feriköy'de Afrika Futbolu "

Futbol-Feriköy'de Afrika kupası!


Türkiye'ye kaçak yollarla Afrika'dan gelerek futbolcu olmak isteyen göçmenler yaz aylarında Feriköy Stadı'nda  Afrika Kupası düzenliyor  Göçmenler genelde umduğunu bulamııyor yasal çalışma izinleri bulunmadığından dolayı Profesyonel sözleşmeye imza atamıyorlar  Türk takımlarından gözlemciler de, onları seyretmeye gidiyor. Fakat kaçak oldukları sürece, transfer olamaları imkansızlaşıyor.Gana, Kamerun, Fildişi Sahili, Sudan, Senegal, Kongo ve Nijerya gibi ülkelerden gelen 100 kadar göçmenin, hakemsiz ve antrenörsüz olmalarına rağmen düzenli olarak da antrenmanlarını sürdürüyorlar.Göçmen futbolcuların yaşamı ve durumlarını  İngiliz The Guardian ve İtalyan La Repubblica Gazetesi'nin de dikkatlerini çemmiş olacak ki gazete de göçen futbolcuların yaşamlarını araştırmış

Göçmen Futbolcularla yapılan röpörtajdan alıntılar şu şekide ; Hayatta kalmak için genelde nakliye ya da inşaat işlerinde çalıştıklarını anlatan 21 yaşındaki Nijeryalı Jimmy “Yaz aylarında tüm takımlar olarak Feriköy Stadı’nda Afrika Kupası düzenliyoruz. Türk takımlarından gözlemciler de, bizi seyretmeye geliyor. Ama yasal olmadığımız sürece, bizi takımlarına almıyorlar” dedi.Kamerunlu oyuncu Jackson Eyinga'da Türkiye’ye gelen genç futbolculardan biri . 24 yaşındaki Eyinga, vizesinin gecikmesi nedeniyle transferi gerçekleştirememesine rağmen Türkiye’de kalmaya karar vermiş. Diğer oyuncular içerisinde belki de en şanslısı. Menajeri Ndong sayesinde Feriköyspor’la sözleşme yapmayı başararak 1300 Euro’ya imza atmış. Elbette menajerinin de bu ücretten %10 payı var.

Hayalerini peşinden giderek ülkesinden uzaklarda son umut futbolcu olmak futbolcu olmak tek hayal ve son umut göçmen futbolculardan Adaquart Manubah için futbol tam anlamıyla bir kaçış Manubah, "Liberya’daki kaos ve yoksulluktan kurtulmak için bir olasılığı değerlendirmek istedim. 1994 ve 1998 yılları arasında Liberya milli takımında da oynadım. Nijerya, Malezya, Bangladeş ve Hindistan’a götürüldüm. Maceralı yolculuğum Türkiye’de sona erdi.rtık 32 yaşındayım ve hiçbir büyük Türk kulübü beni istemiyor. Beşiktaş’ta forma giymeyi çok isterdim. Artık tek hayalim FİFA lisansı alıp menajer olmak. Ancak bu bile büyük paralar gerektiriyor. Lisans için 500 bin Dolar yatırmam gerekiyor” diyerek çaresiziğini dile getirdi.

" Hayatın adil davranmadığı bu insanlar hayata ve kaderlerine kafa tutaracasına direniyorlar "


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...